Nationale Staalbouwdag º Staalfederatie

Nationale Staalbouwdag
Woensdag, 03 oktober 2018

De Nationale Staalbouwdag is aanstaande, namelijk woensdag 3 oktober is het weer zover. Dit jaar is er een speciale editie die u niet mag missen. We vieren de Staalbouwdag dit jaar samen met het feest van TATA steel: 100 jaar Staal in de IJmond. Onze koning Willem Alexander was u al voor.

Op 3 oktober is het festivalterrein het decor voor de Staalbouwdag. En u kunt daar bij zijn. Op de Staalbouwdag wordt dit jaar weer de nationale staalprijs uitgereikt en krijgt u mogelijkheid om het Hoogoventerrein te bezoeken. Op 20 september was het precies een eeuw geleden dat het beeldbepalende staalbedrijf werd opgericht als Koninklijke Nederlandse Hoogovens NV. Daartoe is een festival terrein geopend op het terrein van de Hoogovens.

De Nationale Staalbouwdag is het jaarlijks terugkerend info-event voor de brede Nederlandse (staal)bouw: van opdrachtgevers en ontwerpers tot en met staalbouwers, toelevanciers en producenten. De afgelopen jaren heeft de dag gemiddeld zo’n 1.500 bezoekers getrokken. Op de vakbeurs zijn circa 65 bedrijven en organisaties met een standpresentatie aanwezig.

De organisatie is in handen van Bouwen met Staal. De vaste ingrediënten van de Nationale Staalbouwdag zijn:

  • Congres met lezingen en discussies over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen en bouwen met staal. Aan het congresprogramma wordt meegewerkt door bekende representanten uit de Nederlandse ontwerp- en bouwwereld, het onderwijs, de wetenschappen en verwante disciplines en vakgebieden.
  • Vakbeurs met stands van zo’n 65 bedrijven en instellingen zoals coaten en verzinken, ingenieursbureaus, software en verbindingsmiddelen.
  • Architectenseminar met lezingen over belangrijke actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in het ontwerpen met staal.
  • Constructeursseminar met informatieve voordrachten over het ontwerpen en bouwen met staalconstructies.
  • Studentenprogramma: zo’n 300 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek ontmoeten hun toekomstige collega’s bij ingenieursbureaus en staalconstructiebedrijven.
  • StudentenSTAALprijs: uitslag en uitreiking van de jaarlijkse waardering voor afstudeerprojecten in staal.

www.nationalestaalbouwdag.nl

Bijbehorende afbeeldingen