Koninklijke Metaalunie Nieuws Q2 º Staalfederatie

Koninklijke Metaalunie Nieuws Q2
Maandag, 12 juni 2017

12-06 Nieuwe dienstverlening Teqnow

Teqnow is hét platform dat de aandacht voor en toepassing van toptechnologie in het industriële mkb vergroot en stimuleert. Dat doet Teqnow op verschillende manieren, met verschillende middelen. Via de website, maar ook door het organiseren van bijeenkomsten en evenementen. Altijd met als doel kennis te delen, kennis naar bedrijven te brengen en bedrijven te koppelen aan kennisdragers (technische universiteiten, kennisinstituten zoals TNO en Berenschot, hogescholen, maar ook vooraanstaande bedrijven etc.) en elkaar.

De nieuwste vorm van dienstverlening van Teqnow is Teqnowquest. Teqnowquest is een helpdesk waar Teqnow-deelnemers, door middel van een vragenformulier op de website, technologische vragen kunnen stellen. Deze vragen worden beantwoordt door de deskundigen van Teqnow zelf of door één van haar kennispartners.

12-06 Vakkracht blijft schaars in de Telegraaf van vrijdag 9 juni

13-04 Economische Barometer Q1

Het MKB-metaal laat na het eerste kwartaal van 2017, met dank aan een verbeterde binnen- en buitenlandse orderpositie, wederom verbetering zien. De realisatie over het eerste kwartaal van 2017, de positieve waardering en de verwachtingen voor het tweede kwartaal nemen verder toe. Relatief veel bedrijven hebben hun verkoopprijzen in het eerste kwartaal verhoogd en de investeringsverwachtingen zijn in vergelijking met de afgelopen acht jaar positief. Dit blijkt uit de Koninklijke Metaalunie Economische Barometer van het MKB-metaal.

12-06 Teqnowquest beantwoordt technologische vragen  12-06 Teqnowquest beantwoordt technologische vragen (44.02 KB)
12-06 Telegraaf Vakkracht blijft schaars  12-06 Telegraaf Vakkracht blijft schaars (1.25 MB)
13-04 Persbericht Metaalunie Economische Barometer Q1 2017  13-04 Persbericht Metaalunie Economische Barometer Q1 2017 (44.18 KB)