Laden Evenementen

De volgende cursussen sluiten goed aan bij de achterban van de Staalfederatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Gijsberts van het Mikrocentrum. Vergeet niet bij de aanmelding te vermelden dat je lid bent van de Koninklijke Staalfederatie.

  • Werktuigbouwkunde
    De vele voorbeelden en toepassingen die precisietechnologie en werktuigbouwkunde bieden, bewijzen dat dit vakgebied de afgelopen jaren een stabiele basis heeft gelegd voor de ontwikkeling van vele apparaten en technologieën om ons heen. De ontwikkeling gaat nog altijd razendsnel en legt druk op de vervaardiging van systemen en componenten. Nieuwe eisen en resulterende uitdagingen volgen elkaar daarbij in rap tempo op. Tijdens onze cursussen en evenementen treft u alle facetten, technisch en strategisch, die nodig zijn om op het allerhoogste niveau en volgens de hoogste kwaliteitseisen te blijven opereren.

  • Additive manufacturing
    Additive Manufacturing en andere digitale productie technieken winnen steeds meer terrein binnen de industrie. De flexibele en kostenbesparende eigenschappen maken het gemakkelijk snel in prototypes te maken of on demand (kleine) batches van op maat gemaakte onderdelen of producten te produceren. Integratie binnen productieprocessen vindt dan ook steeds meer plaats. Benieuwd naar de toepassingsmogelijkheden voor uw bedrijf? Onze cursussen en evenementen helpen u dit te ontdekken.

  • Projectmanagement
    Projectmatig werken is essentieel in een technische omgeving. Op een juiste manier uw werkzaamheden structureren en beheersen, in overleg met projectteamleden en/of -leider, geeft meer armslag naar de klant waardoor technische projecten steeds beter verlopen. Wilt u uw rol in projecten effectief verbeteren en meer grip krijgen? Of juist doorgroeien naar een rol van Technisch projectleider of -manager? Mikrocentrum helpt technisch opgeleide mensen om alle relevante onderwerpen rondom projectmanagement te trainen. Dit doen we zowel tijdens cursussen als evenementen. Een belangrijk aspect hierbij is de aandacht voor de omgeving, de harde maar juist ook de zachte vaardigheden. Denk hierbij niet alleen aan de planning, maar ook hoe u ervoor zorgt dat deze gehaald wordt. Kennis op het gebied van samenwerking en teamontwikkeling geeft belangrijke inzichten waardoor u projectresultaten behaalt of verbetert.

  • Leiderschap
    Leidinggeven is tegenwoordig topsport! Vakinhoudelijke expertise alleen is niet meer voldoende om leiding te kunnen geven, maar wat maakt een goede leidinggevende? Medewerkers verwachten vandaag meer van u zoals: waardering en erkenning, beslissingsbevoegdheid, meedenken, groei en ontwikkeling stimuleren, flexibiliteit en uitdaging bieden, helder en open communiceren, het behouden van de balans tussen werk en privé en dat u weet waar hun behoeftes liggen. Er komt dus enorm veel op u af, zaken waarbij u het gevoel hebt dat u wel wat hulp kunt gebruiken. Onze ervaren trainers en coaches zijn experts op gebied van leidinggeven en werken al jaren met leidinggevenden uit de technische maakindustrie.

  • Communicatie
    Hoe komt het dat de samenwerking tussen verschillende bedrijven, afdelingen en collega’s vaak moeizaam verloopt? Waarom begrijpen wij elkaar maar ook de klant zo vaak niet? Het antwoord is: dat ligt aan de manier van communiceren. Succesvol communiceren is een kunst en dat kunt u leren. Sterker nog, uw vaardigheden om anderen te overtuigen blijken uiteindelijk het verschil te maken tussen succes en falen. In onze communicatietrainingen leert u de technieken en inzichten die het meest effectief zijn in een technische omgeving.

  • Productiemanagement en logistiek
    Het vinden van een juiste balans tussen productieplanning, voorraadbeheer, levertijden en de aansturing van mensen is ontzettend belangrijk in een logistieke en/of productieomgeving. Een efficiënte samenhang tussen deze aspecten leidt tot minimale operationele kosten en een snellere realisatie van de afgesproken levertijden. Ga ook aan de slag met productiemanagement, onze cursussen bieden u alle benodigde handvatten om uw logistieke en productieprocessen te optimaliseren. Het resultaat: een verbeterde leverperformance naar uw klant(en) en meer continuïteit in het orderaanbod.

  • Onderhoud (vooral machinaal)
    Het streven naar 100% beschikbaarheid van installaties of machines wordt bevorderd door strategisch onderhoudsmanagement. De juiste strategie vergroot namelijk de beschikbaarheid en helpt u investeringen sneller terug te verdienen. Bovendien kan met behulp van data het machineonderhoud een stuk slimmer, eenvoudiger en goedkoper. Predictive maintenance maakt onderhoud namelijk voorspelbaar en zorgt ervoor dat u niet pas in actie hoeft te komen wanneer er iets kapot gaat. Start met het opzetten van een betrouwbaar onderhoudsbeheersingssysteem; onze cursussen en evenementen helpen u dit te realiseren.

  • Kwaliteitsmanagement
    Veel organisaties worstelen met de vraag: “Hoe verbeteren we onze kwaliteit en veiligheid?” Het vergroten van het vermogen om aan kwaliteits- en veiligheidseisen te voldoen is hierbij één aspect. Het valt of staat echter bij het creëren van daadwerkelijke kwaliteit en een veilige werkomgeving, met name wanneer er met machines gewerkt wordt. Hoe realiseert u en organiseert u dit in uw bedrijf? Onze cursussen en evenementen helpen u hierbij.

  • Lean Six Sigma
    Lean Six Sigma is een methode die afhankelijk is van een samenwerking tussen teams om de prestaties te verbeteren door systematisch verspilling te elimineren en variatie te verminderen. Het combineert Lean en Six Sigma om de acht soorten verspilling (muda) te elimineren: defecten, overproductie, wachten, niet-benut talent, transport, inventaris, beweging en extraverwerking.
    Wilt u hiermee aan de slag? We bieden een compleet trainingsprogramma, van Yellow, Orange, Green tot en met Black Belt.

Ga naar de bovenkant