Bouwen met Staal º Staalfederatie

Bouwen met Staal
Dinsdag, 18 augustus 2020

Webinar-reeks Digitale innovatie

Digitale innovatie heet de nieuwe reeks maandelijkse webinars waarin Bouwen met Staal samen met deskundigen van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie de inzet van vernieuwende ontwerptechnieken en -tools in bouwprojecten uit de doeken doet.

Inhoud webinars
Over uiteenlopende onderwerpen, gerelateerd aan staal en het toepassen van staal in de bouw, organiseert Bouwen met Staal webinars. Webinars zijn bijvoorbeeld lezingen, workshops, of colleges, waaraan u via het internet kunt deelnemen. De webinars zijn doorgaans betrekkelijk kort (meestal een half uur, maximaal een uur), laagdrempelig (niet al te specialistisch) en gratis toegankelijk. Daarnaast houdt Bouwen met Staal ook online cursussen, die langer duren (meerdere uren, al of niet verdeeld over meerdere dagen), meer specialistisch zijn en meestal tegen een vergoeding worden aangeboden. De webinars worden uitgezonden via het Youtube-kanaal van Bouwen met Staal.

Webinar gemist?
Na uitzending is een webinar terug te kijken via het Youtube-kanaal van Bouwen met Staal. Klik daartoe op de afbeelding of de titel van het webinar van keuze.

Webinar-reeks: Digitale innovatie
De webinars in de reeks Digitale innovatie zijn van relatief korte duur, maar wel iets meer specialistisch van aard dan webinars veelal zijn. Enige voorkennis en -ervaring in 'innovatieve ontwerptechnieken en -tools' is een pré om de overgedragen kennis en inzichten goed te interpreteren en naderhand te kunnen aanwenden in de eigen beroepspraktijk.

Het eerste webinar in de reeks staat voor dinsdagmiddag 14 juli op de rol. Daarna volgt steeds elke maand een nieuw webinar. In elke aflevering duikt Bouwen met Staal samen met een of meerdere gastsprekers van bedrijven uit de Nederlandse bouwindustrie dieper in de state-of-the-art van de nieuwste ontwerptechnieken. In welke mate wordt automatisering toegepast in het huidige ontwerp- en engineeringsproces? En hoe dragen nieuwe ontwerptechnieken bij aan een succesvol verloop en resultaat van een bouwproject? Die vragen staan bij elk webinar Digitale innovatie centraal. De webinars zijn gratis bij te wonen, na aanmelden via het formulier onder de 'Meld je aan'-button bovenaan deze webpagina.

Webinar 1: Computational design met Dynamo, RFEM en Refinery: Programma 14 juli 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.
Webinar 2: Parametrisch ontwerpen – van klein naar groot: Programma 27 augustus 2020 van 13.00 u. - 13.45 u.

Aanmelden voor gratis deelname
Deelname aan de webinars Digitale Innovatie is gratis. Voor deelname aan een webinar moet u zich uiterlijk een dag voor dit webinar aanmelden via de 'Meld je aan'-button. Op de ochtend van het webinar ontvangt u een e-mail met link naar het webinar. Bouwen met Staal behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.

Volgende webinars
In de webinar-reeks wil Bouwen met Staal de komende maanden steeds elke maand een webinar organiseren. Heb je interesse om als gastspreker bij te dragen aan zo'n webinar of heb je een idee voor een nieuw onderwerp, neem contact op met Rayaan Ajouz (rayaan@bouwenmetstaal.nl).

OPLEIDINGEN

Fysiek of online? Vergaderen op kantoor of via Teams? In de auto naar een klant of toch maar de telefoon gepakt?

Dat is ook de vraag die ons als organisatoren van evenementen, cursussen en opleidingen ook bezighoudt. Voor de Nationale Staalbouwdag gaan we dit jaar over op een online evenement. Maar de opleidingen die in het najaar starten zullen toch fysiek, klassikaal gegeven worden. Mits de situatie op dat moment het toestaat én mét inachtneming van de afstandregels van het RIVM.

In september en oktober starten, zoals elk jaar, vijf opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Op 1 september trapt de opleiding Staalconstructies BV/BmS af. Gevolgd door Constructief ontwerpen BV/BmS en B-module op 8 september. Laatstgenoemde opleiding is een vooropleiding voor de opleiding Staalbouwkundig tekenaar/constructeur BmS die 6 oktober start. Een dag later op 7 oktober tenslotte is de eerste les van de opleiding Staalbouwkundig detailleren BmS. Meer informatie over de opleidingen is te vinden op de website van Bouwen met Staal.

NIEUWSBRIEVEN

Bouwen met Staal geeft diverse nieuwsbrieven uit:

18 augustus: Verenigingsnieuws zomer 2020

De constructiebranche herstelt zich in de maanden mei en juni van de dip in april. Zozeer zelfs, dat vermoedelijk in juli en augustus het niveau van vorig jaar geëvenaard wordt. Dat dit het geval is op Europese schaal, blijkt uit de nieuwsbrief van constructsteel. Volgens de Bouwmonitor mei-juni van Cobouw en USP lijkt de zogeheten 'V-shaped dip' ook op Nederland van toepassing. Of dit vanwege een tweede coronagolf een W-vorm wordt, moet blijken. Tweederde van de in Nederland onderzochte bedrijven verwacht van wel. Desondanks geeft zo'n 70% aan niet te hoeven reorganiseren vanwege corona. Met name de installatie- en de afbouwbranche zien de toekomst zonnig in.

Kijk voor meer informatie op de website van Bouwen met Staal

Bijbehorende afbeeldingen