ConstruSteel software update º Staalfederatie

ConstruSteel software update
Vrijdag, 15 november 2019

15-11 ConstruSteel lanceert versie 2019.8

Een volgende grote stap in het optimaliseren van het staalbouwproces, zo omschrijft ConstruSteel de lancering van de nieuwe versie van haar software. In de afgelopen maanden is achter de scherm druk gewerkt, met als resultaat een nieuwe grote update van ConstruSteel. In ConstruSteel versie 2019.8 zitten nieuwe functionaliteiten, uitbreidingen en performance verbeteringen. Deze update is per direct beschikbaar en wordt de komende weken gefaseerd uitgerold bij klanten.

Algemeen
Door het gehele ConstruSteel pakket zijn verbeteringen op gebied van performance en interface doorgevoerd. Dit om de snelheid, stabiliteit, efficiëntie en het gebruiksgemak verder te optimaliseren. De uniformiteit van de lijst-weergaven is door het gehele programma gelijkgetrokken en de mogelijkheden om deze aan de persoonlijke smaak aan te passen zijn uitgebreid. Verder zijn er binnen de modules Werkvoorbereiding, Dashboard, Personeelsbeheer, Kalender en Planning extra functionaliteiten toegevoegd.

PNI export voor Ficep Machines
Om vanuit de werkvoorbereiding rechtstreeks machines aan te sturen (CAD/CAM), kan er gewerkt worden met de DSTV+ Post Processor oplossing. Zo kan een boor-/zaagstraat bijvoorbeeld automatisch de juiste posnummers uit een handelslengte zagen. Machines van o.a. Voortman Steel Machinery, Peddinghaus en Kaltenbach kunnen deze DSTV+ standaard inlezen en op die manier worden aangestuurd. Daarnaast is de functionaliteit uitgebreid met de mogelijkheid om een PNI (Production Nesting Integration) exportbestand te genereren. Dit bestand wordt gebruikt voor de aansturing van Ficep machines waar DSTV+ niet wordt gebruikt.

Data ontsluiting met Report Builder of Excel koppeling
Met ConstruSteel krijgt u op verschillende manieren inzicht in uw bedrijfs- en productieresultaten. In ConstruSteel zijn veel views (zie release notes) beschikbaar gesteld om alle data te kunnen ontsluiten. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de Report Builder (rapportages op maat) in ConstruSteel. Het is nu ook mogelijk om data te koppelen aan Excel, inclusief update-functie (dus niet enkel een export). Zo kunnen gebruikers met één muisklik actuele gegevens in de gewenste opmaak bekijken. Deze rapportages worden door ervaren consultants van ConstruSteel ingericht in de Report Builder of in Excel.

ETIM – Digi(s)taal bestellen pilot
Op donderdag 26 september 2019 zijn de eerste digitale berichten in de vorm van offertes en orders verstuurd tussen staalbouwer Hanse Staalbouw en staalleverancier Bressers Metaal. Bij de pilot ‘Digi(S)tale berichten’ werd gebruik gemaakt van de software van ConstruSteel. De digitale berichten zijn gebaseerd op de Sales en ETIM standaarden van Ketenstandaard. Middels de pilot Digi(S)tale berichten is de basis gelegd voor meer Digi(S)tale berichten zoals facturen, afleverbonnen en opleverdocumenten. Door digitale berichten wordt het inkoopproces eenvoudiger en ontstaat een snelle en foutloze communicatie tussen staalbouwer en staalleverancier.

Online Service Desk
ConstruSteel werkt tegenwoordig met de Online Service Desk. Dit bevordert het inzicht in lopende vragen, wensen en issues van onze klanten. De Online Service Desk wordt inmiddels goed gevonden door ConstruSteel gebruikers, zodat vragen vaak snel en direct beantwoord kunnen worden zonder dat er gebeld hoeft te worden naar het Customer Care Center. Ook het doorgeven van wensen (feature requests) doet men in de Online Service Desk. Hierdoor heeft de ConstruSteel gebruiker te allen tijde zicht op de status van wensen en krijgt men automatisch status updates.

Updaten naar versie 2019.8
Versie 2019.8 is per direct beschikbaar en wordt de komende maanden gefaseerd uitgerold bij ConstruSteel klanten. Voor vragen over deze update of het updaten van ConstruSteel software kunnen klanten contact opnemen met het Customer Care Center.

28-10 Persbericht - ConstruSteel verwerkt specialisme in subtitel bedrijfsnaam

Alhoewel ConstruSteel binnen de staalbouw- en constructiebranche een gevestigde naam is, heeft de organisatie gekozen voor een kleine aanpassing in de subtitel van de bedrijfsnaam: ‘ERP software’ wordt aangepast in ‘steel fabrication software’. Volgens het bedrijf verheldert deze wijziging de positionering van de software en het bedrijf. ConstruSteel specialiseert zich al jaren in software voor de gehele staalbouwbranche en wil dit zowel nationaal als internationaal duidelijk tot uiting brengen.

ConstruSteel directeur Jos Bonte verklaart de keuze voor de wijziging: “In de visie van ConstruSteel moet elk staalbouwbedrijf toegang hebben tot de meest innovatieve en geavanceerde software om significante verbeteringen in efficiency en kwaliteit te kunnen realiseren. Ongeacht de grootte van het bedrijf. Veel bedrijven denken bij ERP aan een zeer compleet en groot software pakket. Dit is inderdaad een van de mogelijkheden. Echter zijn veel productiegerichte onderdelen van onze software ook prima in te zetten bij kleinere staalbouw- en constructiebedrijven. ‘Steel fabrication software’ dekt de lading dan beter.“

Aanpassing van subtitel past in wereldwijde visie
Het Nederlandse staalbouwproces wordt wereldwijd gezien als een van de meest efficiënte staalbouwprocessen ter wereld. In de afgelopen jaren heeft ConstruSteel de Nederlandse manier van staalbouwen wereldwijd gepromoot met haar producten en dienstverlening voor verbetering van efficiency en kwaliteit. “Om wereldwijd één uniforme positionering van het merk ConstruSteel uit te dragen, was de keuze voor het Engelse ‘steel fabrication software’ snel gemaakt”, aldus Bonte. “De aanpassing is enkel bedoeld om onze kerncompetenties helder uit te dragen. Verder gaan onze klanten hier weinig van merken; onze organisatie en diensten blijven ongewijzigd.” Het bedrijf zal de aanpassing in de subtitel gefaseerd doorvoeren in de komende maanden.

Software specialist voor staalbouwers
Door de aanpassing draagt ConstruSteel nog duidelijker uit dat het zich specialiseert in software voor staalbouw- en constructiebedrijven. Een groot voordeel dat bedrijven in deze sector ervaren ten opzichte van generieke pakketten, zijn de branche-specifieke functionaliteiten. ConstruSteel heeft verregaande ambities waarbij innovatie voorop staat. Waar ConstruSteel in Nederland marktleider is (bron: Marktonderzoek vereniging Bouwen met Staal), wil het bedrijf ook wereldwijd de toonaangevende softwareleverancier voor staalbouwers zijn.

Door honderden Nederlandse en buitenlandse staalbouw- en constructiebedrijven te ondersteunen en hun processen te analyseren, blijft de ontwikkeling van de ConstruSteel software groeien ten behoeve van de optimalisatie van het staalbouwproces. “We willen alle ervaringen van binnen- en buitenland bundelen, zodat we in onze thuismarkten het beste softwareproduct kunnen blijven leveren. Uiteindelijk zijn minder faalkosten, meer efficiency en verbetering van kwaliteit concrete resultaten die elke staalbouwer met ConstruSteel realiseert”, besluit Bonte.

www.construsteel.com

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

PERSBERICHT - ConstruSteel lanceert versie 2019.8  PERSBERICHT - ConstruSteel lanceert versie 2019.8 (24.42 KB)
PERSBERICHT - Naamswijziging ConstruSteel  PERSBERICHT - Naamswijziging ConstruSteel (23.54 KB)