Rabobank º Staalfederatie

Rabobank
Woensdag, 07 oktober 2020

KwartaalUpdate Retail & Groothandel

Om spelers in retail en groothandel te helpen en te inspireren, publiceren we regelmatig over de kernthema's van de sectoren en de gevolgen daarvan voor de strategie van retailers en groothandels. Onze vierde KwartaalUpdate van dit jaar Ondanks crisis blijven er kansen! gaat in op voor zowel retail als groothandel belangrijke thema’s. Een PDF van het rapport is bijgevoegd. De KwartaalUpdate is een aanvulling op de maandelijkse Retail Update, die gericht is op actualiteiten in de retailsector.

Kernpunten

De kernpunten van deze KwartaalUpdate kunnen als volgt worden samengevat:

  • De coronacrisis leidt tot een versnelde verschuiving naar online, die deels permanent zal blijken. Voor zowel detail- als groothandels is het belangrijk dat ze ontwikkelen naar omnichannel.
  • Winkels kunnen hun mediawaarde veel beter benutten. Retailers die verkopen via meerdere kanalen zijn in de unieke positie om via deze combinatie van kanalen een ‘totaalpakket’ met mediawaarde aan hun merkenpartners te bieden.
  • Warenmarkten kunnen leefbaarheid van binnensteden verbeteren. De markt wacht niet op overheden die hun beleid en visie niet op orde hebben.
  • Verpakkingsmaterialen bieden diverse kansen voor groothandels. AGF-Holland heeft een duurzame en plasticvrije verpakkingslijn op de markt gebracht.
  • Kledingmerken verschuiven van een groothandelsfunctie naar direct klantcontact. Veel mode-, sport en schoenenmerken hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in andere kanalen die meer en direct op de eindklant gericht zijn, in plaats van het meer indirecte groothandelskanaal.

Met vriendelijke groet,

Jos Voss en Olaf Zwijnenburg
Sectorspecialisten Retail
RaboResearch
Rabobank Bedrijven
Telefoon Jos Voss: 06-13457929
Telefoon Olaf Zwijnenburg: 06-13764077

Bijbehorende afbeeldingen

Bijbehorende documenten

06_10 KwartaalUpdate Q4 - Ondanks crisis blijven er kansen!  06_10 KwartaalUpdate Q4 - Ondanks crisis blijven er kansen! (913.33 KB)