Eerste trainingen na de zomer met grote interesse gevolgd

21 oktober 2022

Deze week volgden medewerkers vanuit de staalsector verschillende cursussen van de Staalfederatie. Op dinsdag 18 oktober werd de cursus ‘Maak kennis met metaal 1.0’ gegeven. Deze basistraining neemt de deelnemers in een paar uur mee in de grondbeginselen van staal, RVS en aluminium. Op donderdag 20 oktober volgden deelnemers de cursussen ‘(materiaal) Certificaten’ en ‘Maak kennis met metaal 2.0: RVS’. Tijdens de cursus ‘(materiaal)certificaten’ leerden deelnemers in een dagdeel de waarde en de functie van materiaalcertificaten herkennen en breidden hun kennis uit over de relevante wettelijke regelgeving. Ze kennen nu de commerciële rol en waarde van certificaten en hebben van hun collega’s geleerd aan de hand van zelf meegebrachte praktijkcasussen. Tijdens de cursus ‘Maak kennis met metaal 2.0: RVS’ deden deelnemers eerst meer kennis op over wat roestvast staal eigenlijk is en hoe het is ontstaan en leerden vervolgens meer over de bewerking. Op donderdag 27 oktober wordt deze training afgesloten. Met een gemiddelde van 8+, worden de cursussen goed beoordeeld.

Benieuwd hoe de deelnemers én docent de cursussen ervaren hebben?

Deelnemers cursus ‘(materiaal)certificaten’: “Vooral de inhoudelijke details van de certificaten die we tijdens de cursus hebben besproken zullen me bijblijven. Ik weet nu beter wat alles betekent wat op een certificaat staat en wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een 3.1 en een 3.2. Ik hoop dit nu ook echt in de praktijk te gaan brengen.”

Deelnemer cursus ‘Maak kennis met metaal 2.0: RVS’: “De docent gebruikt ook veel praktijkervaring waardoor de inhoud van de cursus ook goed te begrijpen is en je de opgedane kennis ook zelf in de praktijk kan gaan toepassen. Bovendien vertelt hij alles duidelijk en weet hij het met zijn enthousiasme goed over te brengen.”

Docent Johan van de Graaf: “Het is mooi om te zien hoe aan de hand van voorbeelden uit de praktijk na verloop van tijd het kwartje valt: waar zitten nu echt de verschillen tussen de certificaten en welke waarde moet je aan welk document toekennen. De interactie tussen de deelnemers en mij als docent maakt iedere training uniek, maar door de specifieke vraagstukken is de opgedane kennis haast altijd direct toepasbaar. Zo houdt de training een hoog niveau.”

Later deze maand, op 31 oktober, gaat de cursus ‘Maak kennis met metaal 2.0: Staal’ van start. Hier worden stap voor stap de processen, verschillende soorten en eigenschappen van staal besproken. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.